content="gplpoJXKmBanz1ifeQRWwhX_0ny29qvbMFFJidHN9I0" /> google135f37f4b9030a3d

René de Beuk

René de Beuk (Jakarta, 1954) stond in een muziekwinkel om nieuwe spullen aan te schaffen toen hij werd gebeld door zijn jeugdvriend Frans Blind. “Of ik zin had om met een paar oude muziekvrienden te komen jammen. Dat kon toch geen toeval zijn op dat moment,” zegt René, die in de decennia daarvoor ook al in twee bandjes had gespeeld met zijn oude schoolmaat.

 

René was 14 jaar toen hij van zijn ouders zijn eerste gitaar kreeg. “Ik had interesse gekregen in gitaarspelen via een vriend. Toen ik mijn ouders erom vroeg, kochten die via het toenmalige Keurkoop, een soort postorderbedrijf, een gitaar voor mij. Al meteen een elektrische. Ik had toen nog geen versterker; ik speelde er zo onversterkt op, dus veel geluid kwam er niet uit. Daarom kocht ik zelf toen een akoestische western gitaar. Ik speelde mee met platen van de Nederlandse band The Cats. Ik had een boek met akkoorden en dan vond ik uit of het klopte wat ik erbij speelde,” herinnert René zich.

 

René is autodidact. Samen met zijn vriendje van school ontrafelde hij de nummers en speelde ze na. Op de technische school liep René Frans Blind tegen het lijf, “Toen Frans mij vroeg in zijn band te komen, heb ik dat meteen gedaan. We speelden muziek van Ten years after en The Animals en klassiekers als ‘Born to be wild’ en ‘Gloria’. Als bassist hadden we Dirk van Schie en als drummer Jan Quist en zo was onze toenmalige band ‘Fragile’ compleet.”

 

Toen René verkering kreeg, in dienst ging en later zijn eerste huis kreeg, trok hij zich een tijdje terug uit de muziek. Even maakte hij nog deel uit van de band ‘For Sale’, maar er kwamen andere prioriteiten in zijn leven. Tot die dag dat Frans hem belde terwijl hij weer een nieuw instrumentarium aan het kopen was. Dat was in 1993, het begin van De Polderband.

 

De favoriete muziek van René is blues en gitaarmuziek van Joe Satriani, Steve Lukather en Eric Clapton. René: “Ik speel geen muziek van deze mensen, maar ze inspireren me enorm. Ik ben puur een slaggitarist; dat ligt mij het best. Ik hoor of zie een akkoord en ik speel het.”

 

Instrumentarium

Het instrumentarium van René bestaat uit een Fender Telecaster gitaar, een Fender Blues versterker, een Peavy Delta Blues versterker en een serie effectpedalen van Boss. De rest van de gitarencollectie bestaat uit: Ibanez AF 200, Ibanez micro, Fender Squier, Fender USA Standard, een Fender basgitaar en een bas van Warwick. De Fender Telecaster van gitaarbouwer Erik van de Haar is echter zijn favoriet.

 

 

 

 

Instrumentarium:

 

Gitaren:

Fender Telecaster

Fender Squier, Fender USA Standard, Ibanez AF 2oo, Ibanez micro

 

Versterkers:

Fender Blues versterker

 

Effect apparatuur:

Boss

Contact: info@depolderband.nl