content="gplpoJXKmBanz1ifeQRWwhX_0ny29qvbMFFJidHN9I0" /> google135f37f4b9030a3d

Hans Siefert

Hans Siefert (1955) is van jongs af drummer in hart en nieren. Hij vormt samen met zijn vriend Boetje Sengkerij en broertje Ferry Siefert de strakke ritme sectie van de Polderband.

Zijn eerste “drumstel” had hij opgebouwd uit verschillende augurken blikken bij de patatzaak vandaan en voorzien van varkensblazen. Dit alles gebeurde in Hillegersberg samen met jeugdvriend Pieter Harcksen.

 

Band verleden:

Zijn eerste echte band vormde zich in Krimpen a/d IJssel onder de naam Embryo. Deze band bestond uit Appie de Folter, Peter Arts, Wim van Veldhuizen, Marcia v.d. Ley en Rob Haanstra. Gerepeteerd werd eerst bij Deans Crew en later in een eigen huis in de Stormpolder. Na enkele roemruchte jaren volgde de oprichting van Frozen Frog (later The Frog genoemd). Een van de meest succesvolle bands uit de regio. Hier vormde hij voor het eerst samen met Boetje het kloppende hart van een band. Enkele hoogtepunten waren Krimpen 700, optreden Feijenoord Stadion, een aantal malen Los Vast radio bij Jan Rietman, de eerste studio-opnames en singleuitgave, als vaste band in muzikantensociëteit Citadel te Amsterdam, de roemruchte optredens in Roepie Groepie en begeleiding van o.a. Cas Lux, Herman Brood, Jan Akkerman, Neippy Noya e.v.a.

Tijdens en na de Frozen Frog tijd zaten Hans en Boetje nog in verschillende andere formaties zoals:  Viva Sequin, Franky & his Jumping Cats, Badju Tjele Maluku, The Cloves en Blues’n Battle. Nu vormen zij vanaf 1993 tot heden samen met Ferry de ritmesectie van De Polderband.

 

Grote voorbeelden: Jeff Porcaro, Joe Crabtree, Dennis Chambers, Pierre v.d. Linden en Ton Dijkman.

Lievelingsbands: Toto, Focus, Marco Borsato, Acoustic Alchemy, Four Play,  Steely Dan etc.

 

Instrumentarium:

Yamaha Hipgig Al Foster:

Bass drum 18”x 22"

Tom 10”x 6,5" en  12"x 6,5"

Floor Tom  14"x 8,5 "

Snare 13”x 5"

 

Vellen Remo Black Suede

         Remo Emperor clear

        Remo Emperor vintage

 

Yamaha Hipgig Rick Marotta

Bass drum 16” x 20"

Tom 8” x5,5",10” x 6"

Floor Tom  13"x 7"

Snare 12” x 5"

 

Vellen Remo Black Suede

              Remo Pinstripe

              Remo ambassador

 

Compleet bekkenset van Zildjian

 

Sticks: Pro Mark

Contact: info@depolderband.nl